Vi feirer Hans J. Wegners fødselsdag og slår av kr 1000 pr CH23 og Y-stol, i alle lagerførte varianter. Gjelder så langt lageret rekker. Designet av Wegner i 1950.

 

 

CH23 er et godt eksempel på Hans J. Wegners unike stil og innsiktsfulle tilnærming til håndtverk, stolen har mange kjente Wegner-detaljer. Som detaljene i ryggfestet og det håndflettede papirgarnsetet.

Wegner var en mester i å få komplekse design til å virke enkle, til tross for CH23s mange unike detaljer er det en stol som fremstår som nett og enkel. Stolen har ingen armlener, noe som gjør den praktisk og enkel å plassere rundt et bord, selv i små rom. Takket være stolen smarte design og organiske form er den også meget god å sitte i. CH23 får i enten massiv eik eller valnøtt, eller en kombinasjon av disse to. Den kan og får i forskjellige behandlinger. papirgarnsetet leveres i natur eller sort.

Lagerførte stoler:

Eik såpe – naturflett

Eik sort – naturflett

Eik hvitolje – naturflett

Eik olje – naturflett

Eik/valnøtt olje – naturflett

 

 

 

 

 

 

Y stol/ CH24 Er en  klassisk vakker og lett skulpturell spisestue stol som også er egnet til å bare slappe av i ved hjelp av damp er tilbake seler forsiktig bøyd, og det gir en bevegelsesfrihet og god komfort. Håndverk er stolen et lite mesterverk. Mer enn 100 ledd i fabrikasjonen er ekte håndverk, og setet er vridd i hånden på 120 meter papirledning, som kan vare i opptil 50 år.  Hans J. Wegner har designet Y-stol for Carl Hansen & Søn i 1949, og stolen er produsert kontinuerlig siden 1950.

 

Lagerførte stoler:

Eik såpe – naturflett

Eik sort – naturflett

Eik hvitoljet – naturflett

Eik olje – naturflett

Eik sort – sort flett

Valnøtt olje – naturflett

Bøk hvitmalt, –  naturflett

Ask hvitoljet natur