Erritsø Collection

I 1955 kjøpte ung interiørarkitekt Andreas Graversen Fredericia Stolefabrik, og spurte Børge Mogensen å designe en helt ny kolleksjon av møbler for selskapet. En av de første resultatene fra dette nye selskapet var 3236 stol, presentert i 1955 og 3171 benk, presentert i 1956. I 1964 Mogensen utviklet The Shaker Table 6286 som regnes for å være Mogensen mest eksklusive bord.

Designet var et resultat av Mogensen sin såkalte “workshop metoden” for produktutvikling, der han kontinuerlig videreutviklet sine metoder for å oppnå en enda mer dyktig visuelt uttrykk.

Med et polstret sete og en solid, men forenklet konstruksjon, er 3236 stolen Mogensen sin videreføring av den berømte J39 stol fra 1947. Den robuste dimensjoner i eikene og ben kompliment polstret sete, og avslører Mogensen ambisjon om å nå så mye visuell harmoni i proporsjonene hans møbler som mulig.

I 1958 Mogensen designet 6284 bordet for å fullføre serien. Alle møblene i serien er renset for unødvendige dekorative detaljer. Fast form oppviser den tekstur og kvalitet av materialet.

The Shaker Table 6286 var inspirert av funksjonell stil av amerikansk shaker kultur. Den enkle formen gir oppmerksomhet til kvaliteten på materialet, og tekstur og karakter av massiv eik er hva Mogensen søkt å fremheve i sin Shaker Table.

Vi gjør serien med det beste utvalget av eik som har en veldig fin struktur. Dette resulterer i et harmonisk overflate over bordet, som kan beskrives som både rå og raffinert. Bordet kommer med en lys såpe behandling som gjør at teksturen i tre for å holde ut og vil bare bli vakrere gjennom daglig bruk.

Den varme og komfortable atmosfære skapt av spise samlingen har gjort denne møbelserien like populær i restauranter og private hjem.

Spoke-Back Collection

Børge Mogensen og Hans J. Wegner, begge født i 1914, var både kolleger og venner, og de to danske designerne jobbet sammen på en rekke utstillingsprosjekter. En av dem var den årlige København Møbelsnekker Guild Exhibition i 1945, hvor Mogensen og Wegner utformes og presenteres “Et hjem for the Future”.

Midtpunktet i Mogensen og Wegner-standen var i stuen, der de presenterte en ny visjon for lette og funksjonelle møbler. Selv om Spoke-tilbake-serien ble hyllet for sin innovasjon, ble det også sett på som altfor sofistikert for den beskjedne etterkrigstidens kultur og design gikk ikke i produksjon før 1963. På den tiden Wegner, redesignet 1788 godstolen å komme frem til den aktuelle utforming.

Den Spoke-back Sofa materialiserer Mogensen idé om en sofa med en tilbakelent side, og det var opprinnelig utstilt uten ryggputer. Hans J. Wegners eket tilbake stolen gir en behagelig sete med vakker profilering i armlenene som avslører Wegner skulpturelle talenter.

Begge designene er helt nakne fra alle vinkler – selv putene er festet med synlige stropper. Den utsatte trekonstruksjonen er typisk for både Mogensen og Wegner, og i Spoke-back Collection fortsatte de sitt arbeid med Windsor stol metodikk.

Eyes Arm

The Eyes Arm chair omfavner deg med åpne armer, og er det nyeste tilskuddet til Erik Jørgensen Eyes familie fra designere Foersom & Hiort-Lorenzen. Med det lille armlenet, har stolen fått enda en annen dimensjon. Øyne er støpt møbler med unike møbeltrekk som forbedrer håndverk bak utformingen av stolen. Øyne Arm har også de karakteristiske to knappene på baksiden av stolen, som er karakteristisk for samlingen.

FH419 | Heritage Chair

The Heritage Chair’s varme og elegante linjer bærer vitnesbyrd til Frits Henningsen’s konstant jakt etter perfeksjon. Med en forkjærlighet for naturlige materialer, skapte han en stol som er innbydende og fremkaller ro, oppfyller det evige menneskets søk etter pusterom i en hektisk hverdag.

The Heritage Chair finnes i stoff eller skinn med ben i eik eller valnøtt. En matchende fotstøtte, FH420, er tilgjengelig for ekstra komfort.

EJ 2 Eyes Wood

Produkt Designer
The Eyes Wood stolen er designet av den erfarne danske designduoen Johannes Foersom & Peter Hiort-Lorenzen i 2011. Med sitt organiske uttrykk og enkle materialer er stolen på vei til å bli en moderne klassiker. The Eyes Wood Stolen har en kaldskum inne, fast dekke og ben i eik natur. Stolen er veldig behagelig og hver brikke er produsert i henhold til Erik Jørgensens strenge krav til godt håndverk og kvalitet.

Teknisk info
Polstret stol.

Materiale
Skum: Støpt polyuretanskum. Dekker: Fast. Base: Naturlig eik eller sortbeiset eik. Oljet eik mot ekstra. Knapper: stoff eller EJ skinn.